Considerations To Know About ФранцияЗа пари – не за здраве, за пари – не за образование, за пари – не за децата си, за пари – не за родителите си, за пари – не за приятелите си. За пари, пари и пак пари.

„Корумпирането на Разума – България и нейните противоречия“ – лекция на Ноам Чомски изнесена в СУ „Св. Климент Охридски“

Всеки бе свободен да се развива в тази сфера, в която пожелае. Човечеството напредваше в науката и опознаването на Вселената водено от своето любопитство и жажда за себепознание, а не от корист. Идеите не се пазеха, като евентуален източник на богатство, а се споделяха и обсъждаха открито. Творците творяха не за да печелят, а за да споделят с колкото се може повече хора своя вътрешен свят, своите виждания, своите мисли, своите чувства. Едва сега те откриха каква преграда са били Парите пред техния дух.

В сферата на толерантността, ние ще разрешим проблема с лошото отношение на една част от хората към бездомните кучета, така както го разрешихме при ромите (чрез отпадане от употреба на термина циганин – бел.

И да, аз знам какво ще попитате – с какво право тогава ще наказвате тези които желаят да ви управляват? С това, че ако ние пожелаем да ви управляваме, да ви диктуваме закони и правила, то в същия миг попадаме под ударите на революцията.

. . Ние с нашите престъпници сме се омешали, даже сме едно цяло, съдии, журналисти, полицаи, цигани, мутри, спортисти, депутати, министри, премиери, блогъри и редови граждани – ние всички сме престъпници по един или друг закон и най-важното – знаеме се. А тях кой ги знае?

Страшна ли е революцията? Да страшна е! Особено тогава, когато е назрял момента тя да се състои. Но кога идва този момент – Тогава когато не можете да различите управляващите от мафията. Тогава, когато тези които са призвани да въздават правосъдие извършват престъпления. Тогава, когато законите се прилагат съобразно тежестта на кесията, а не съобразно тежестта на прегрешението. Тогава, когато затворите са пълни с кокошкари, а улиците с мафиоти. Тогава, когато на народа се казва, че не разбира, че не е компетентен, че не знае какво иска и затова само трябва да слуша и да изпълнява. Тогава когато интересите на обществото, са поставени в подчинение на интересите на парите. Тогава когато работодателите четат законите така, както дявола чете евангелието.

Бездомните кучета у нас се ползват с привилегии, с които малка част от техните европейски кучешки приятели биха могли да се похвалят – могат да се разхождат свободно във всеки парк, могат да си играят на всяка детска площадка, да влизат във всеки пясъчник и да го ползват за тоалетна.

This is certainly accomplished from the civil unions, which even draw up solely new ideologies. At some time I used to be on that planet, The premise from the eco- fundamentalism was remaining worked out and it had been this social program which was predicted for being voted for. This might have Expense me at the least four decades becoming anchored on the planet, until the following elections, as there was the potential for banning spaceship flights due to pollution and harm they induce for the environment.

Безкрайна е тяхната наглост, не стига, че са използвали част от парите не по предназначение, а за различни социални придобивки, за които

Всеки, който влага пари в банка, поробва някого, който трябва да изработи лихвата която му е обещана, дори и този някой въобще да не знае за този влог или дори да не е чувал за банката. Ние сме единствените, които печелим от този финансов механизъм – веднъж, като си подсигуряваме притежаването на труда им и втори път, като отново доброволно получаваме парите, които сме им дали за заплащане на труда – уж за съхранение и печалба, а всъщност отново и отново им ги предоставяме обратно, но вече срещу огромна лихва под формата на уж “изгодни” кредити, но всъщност изгодни единствено за нас.

След като въпросното признание бе сведено до знанието на българските управляващи от президента на ЕС Херман ван Ромпой, премиерът Борисов продължи да твори чутовната българска история. Той откри метрото, което откритие за малко щеше да бъде помрачено, тъй като не успя да открие пътя до него, но благодарение на древния български дух тази малка пречка бе преодоляна с пренебрежение. Самият Ромпой остана впечатлен от продължаващите български постижения в сферата на архитектурата и инфраструктурата.

Държавата трябва да гарантира, че всеки ще бъде принуден да работи, до гроб и до смърт, при условия, които се диктуват от бизнеса, в интерес на бизнеса и трупането на печалби. Държавата трябва да гарантира, че в страната няма да остане нито една безплатна услуга, че никой, никъде и никога няма да оказва безплатна, безвъзмездна и доброволна помощ, в която и да е сфера, защото това е пагубно за бизнеса, отнема част от пазара му и намалява печалбата му, а оттам и икономическия растеж на страната. Държавата трябва да гарантира, че дори и да сте умен, образован, да притежавате креативно мислене, завидни технически умения и научни познания, няма да можете да задоволявате сам своите потребности, а ще бъдете принуден да купувате всичко, което ви е необходимо, за да се поддържате get more info жив. Държавата трябва да гарантира , че всичко, което се прави, се прави за пари, за печалба, за благото на богатите и техните наследници.

В момента, когато този бяг спреше, Капиталът бе обречен, той се свиваше и загиваше. И тези, които го притежаваха, измисляха все нови и нови инструменти, нови и нови пребивавания където Капиталът да расте. Те измислиха цял един нов виртуален свят, като смятаха, че той ще ги спаси, че ще помогне капиталът им да расте безгранично и така ще гарантира властта им над живота, но, уви!, надеждите им бяха попарени. Всеки път, когато капиталът спреше своето движение, уверен, че е намерил спасение, той се раздуваше неимоверно и накрая се пръскаше, оголвайки своята куха същност и погубвайки милиони човешки съдби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *